השתלות שיניים

השתלות שיניים


השתלת שיניים בכפר סבא

צריכים לבצע השתלת שיניים ולא מגיעים לרופא כי אתם חוששים?
במרפאת המומחים של ד"ר רחל ענר מזמינים אתכם לשמוע על השתלת שיניים בכפר סבא בתוך זמן קצר וללא כאבים.
במרפאת המומחים של ד"ר רחל ענר מתבצעות השתלות שיניים מכל הסוגים בשיטות מתקדמות, כך שהיום אפשר לעבור את התהליך בתוך זמן קצר ולשפר באופן משמעותי את איכות החיים.
אנו מבצעים השתלות שיניים ביום אחד, השתלות שיניים חלקיות והשתלות שיניים מלאות בהתאמה מלאה לצורכי המטופל ולהעדפותיו.
הטיפולים מתבצעים על ידי צוות רופאי שיניים מקצועיים, המתמחים בביצוע השתלות שיניים ואשר יודעים לאבחן את המצב בצורה מדויקת ולהציע את הטיפול המתאים.

לקבלת מידע נוסף אודות השתלת שיניים בכפר סבא חייגו עכשיו 09-7423435 או צרו עמנו קשר דרך האתר ואנחנו נשמח לעמוד לשירותכם.
 

מתי יש צורך בביצוע השתלת שיניים?
השתלות שיניים באמצעות שתלים הפכו לפתרון יעיל ואמין כתחליף לשיניים חסרות. התקנת שתל באזור שן חסרה יכולה למנוע השחזה ופגיעה בשיניים סמוכות. התקנת שתלים באזור בו חסרות מספר שיניים יכולה לאפשר שיקום ע"י גשר מודבק על השתלים במקום תותבת נשלפת. התקנת מספר רב של שתלים בלסת מחוסרת שיניים יכולה לאפשר שיקום ע"י גשר מודבק על השתלים במקום תותבת נשלפת. התקנת מספר מצומצם של שתלים בלסת מחוסרת שיניים יכולה לאפשר שיקום ע"י תותבת נשלפת מעוגנת ונאחזת ע"י אותם שתלים.

ממה עשוי השתל?
שתל דנטלי המיועד להשתלת שיניים הינו "בורג" עשוי סגסוגת טיטניום המוחדר אל עצם הלסת.

מה כוללת בדיקה לפני השתלות שיניים?
הרופא המשתיל חייב לבדוק את המתרפא לפני ההשתלה. הבדיקה כוללת:
תשאול בריאותי של המטופל ובמידת הצורך הפניה לבדיקות רפואיות נוספות.
בדיקת הפה והשיניים לצורך הכנת הפה לפעולה עצמה ולתהליך ההחלמה.
בדיקת אתר הטיפול המתוכנן ,הפניה לצילומים מתאימים, ולטיפולים מכינים.
מתן הסבר מפורט למטופל לגבי טיפול השתלת השיניים המתוכנן ומהלך הרפוי הצפוי ,הסבר לגבי חלופות טיפוליות, סיכונים סיבוכים אפשריים ותוחלת חיים צפויה של הטיפול.
מתן טפסי הסכמה , הנחיות לאחר טיפול, ומרשמים לתרופות במידת הצורך.

מהו תהליך השתלות שיניים?
תהליך ההשתלה הקלאסי כולל 3 שלבים עיקריים:
החדרת השתל לעצם, חשיפת השתל ושיקום על גבי השתל. תהליך החדרת השתל לעצם נעשה בהרדמה מקומית תוך הקפדה על תנאי עבודה סטריליים ועשוי לערוך כחצי שעה עד מס' שעות (כתלות במספר השתלים להתקנה, הצורך בפעולות נוספות לטיפול בעצם הלסת, מיומנות וניסיון הרופא משתיל). התקנת השתל נעשית בהרדמה מקומית וכולל קדיחת חור קטן בעצם הלסת בהתאם לממדיי השתל המתוכנן. השתל מוחדר בהברגה לתוך העצם. עם הזמן מתפתחים סביבו תאי עצם המקבעים ומייצבים את השתל בתוך העצם (אוסאואינטגרציה). תהליך זה נמשך כ3 עד 6 חודשים כאשר בהמשך משמש השתל כבסיס לשיקום באמצעות תחליף לכותרת שן (כתר/גשר) המותאם לשתל באופן מודבק או מוברג או מאפשר לקבע אליו תותבת. במקרים מסוימים, ניתן להתחיל בשלב השיקום כבר ביום ההשתלה (העמסה מיידית). לעיתים נדירות, שתלים לא עוברים אוסאואינטגרציה , כלומר אינם מתייצבים בתוך הלסת וההשתלה נכשלה. במקרים אלו יש לבחון מחדש את תוכנית הטיפול ולשקול יחד עם מטופל, שינויים בתוכנית הטיפול בהתאם למצב העדכני.
 
אוגמנטציות - השלמת עצם הלסת לקראת השתלת שיניים
כיום, ביצוע השתלות מהווה פתרון מקובל לחסר שיניים בתנאי שקיימת איכות וכמות עצם מספקת להשתלה (לקביעתם נעזרים בהדמיות מיוחדות כמו צילום פנורמי ו CT) . כאשר תנאי זה לא מתקיים, יש צורך בהגדלת נפח העצם. לדוגמה: הגדלת גובה העצם באזור חוסר טוחנות עליונות בפרוצדורה כירורגית הנקראת הרמת סינוס. טיפול נוסף שנדון בו בהמשך הינו שימור מכתשית עצם הלסת שנעקרה. 

מהו סינוס? 
סינוס הינו חלל אוויר סגור בתוך רקמת עצם. בעצמות הגולגולת קיימים מספר חללי אוויר, כאשר הגדולים שבהם הינם שני הסינוסים המקסילריים הממוקמים מעל שורשי השיניים הטוחנות העליונות. לאחר עקירת שן חל תהליך ספיגה באזור העצם בלסת ששימש לעיגונה מחד ותהליך הרחבה של הסינוס מאידך. לכן אצל מרבית המתרפאים שאיבדו את הטוחנות העליונות העצם הנותרת אינה מספקת להתקנת שתלים. 

מהי הרמת הסינוס? 
על מנת לפתור את בעיית חסר העצם, פותחה פרוצדורה כירורגית הכוללת השתלת תחליף עצם באזור התחתון של חלל הסינוס תוך דחיקת ממברנת הסינוס, כדי לאפשר הגדלת איכות וכמות העצם להתקנת שתלים באזור חסר השיניים. פרוצדורה זו נקראת הרמת סינוס. הליך מוצלח יאפשר תוך מס' חודשים יצירת עצם עצמית לתוך העצם המלאכותית המאפשרת יציבות שתל באזור הדרוש. לעתים ניתן לשלב גם התקנת שתל ביום ביצוע הרמת הסינוס והחדרת העצם המלאכותית. 
קיימות שתי שיטות עיקריות לביצוע הרמת סינוס- 
הגישה פתוחה- הרמת סינוס פתוחה מבוצעת ע"י פתיחת "חלון" בצד עצם הלסת העליונה באזור אחורי הסמוך לסינוס על מנת לקבל גישה ישירה לחלל הסינוס. לאחר פתיחת החלון, הרופא המנתח מפריד את ממברנת הסינוס מהעצם ודוחק אותה תוך זהירות מרבית כדי להימנע מקריעתה. לחלל המתקבל בין החלון לממברנה יחדיר הרופא חלקיקי עצם המרחיקים את הממברנה וממלאים את החלל. חלקיקים אלו עשויים לרוב מתחליף עצם בקר (ניתן להשתמש בחלקיקי עצם ממקור אדם, בקר או סינתטי). עם סיום הנחת החלקיקים,הרופא המנתח יכסה את החלון באמצעות כיסוי מיוחד (ממברנה נספגת) ויתפור חזרה את החניכיים למקומם.
הגישה סגורה - הרמת סינוס סגורה מבוצעת מכיוון השיניים בחלל הפה (ולא מצד הלסת) באמצעות קידוחים בקוטר עולה המגיעים עד לקצה העצם בבסיס הסינוס והשארת קליפת עצם דקה. לאחר מכן, באמצעות כלים ידניים מיוחדים "דופקים" ע"ג קליפת העצם עד להיסדקותה. דרך סדק זה ניתן להחדיר חלקיקי עצם שימלאו את חלל הסינוס שנוצר ,ידחקו את הממברנה וירחיקו אותה מרצפת הסינוס ובכך לאפשר התקנת שתל מיידית ללא חשש לפגיעה בממברנת הסינוס. לאחר התקנת השתלים יש להמתין מס' חודשים להיווצרות עצם טבעית שתתחבר לשתלים ולאחר מכן להמשיך בשיקום האזור. 
קימות גישות חדשניות נוספות להחדרת עצם לסינוס בגישה הסגורה.

מהו שימור מכתשית השן שנעקרה? 
מיד עם עקירת שן, מתחיל תהליך ספיגה בעצם הלסת במכתשית (השקע בעצם בו שורשי השן היו נעוצות) ובאזור הסמוך לעקירה. יש מצבים בהם על פי תכנית הטיפול ידוע מראש כי יש לעקור שן אבודה שאינה ניתנת לשיקום אך נרצה להתקין שתל בהמשך באזור החסר, נשאף להקטין את תהליך הספיגה ולאפשר שימור מרבי של עצם לסת באזור באמצעות פרוצדורה הנקראת שימור המכתשית (socket preservation). פרוצדורה זו מתבצעת מיד עם עקירת השן וסילוק הרקמה המזוהמת. היא כוללת מילוי המכתשית הריקה ע"י חלקיקי עצם או תחליפי עצם, וכיסוייה בממברנה נספגת המונעת יציאת החלקיקים מהמכתשית. יש להמתין מספר חודשים לתהליך הריפוי ולהעריך מחדש את כמות ואיכות העצם באזור וקביעת המשך תכנית טיפול מתאימה.

האם קיימים טיפולים נוספים בתחום שחזור עצם הלסת?
מגוון הטיפולים והחומרים לצורך הינו רב כאשר הקלינאי בוחר את המתאים ביותר בהתאם לאופי המקרה וכן ניסיונו המקצועי.

השתלת שיניים ביום אחד

השתלות שיניים הן הדרך הטובה ביותר להשלמת שיניים חסרות בפה. מעבר לפן האסתטי, להשתלת השיניים חשיבות רבה גם במניעת ספיגת עצם, שמירה על מראה פנים צעיר ורענן לאורך זמן ומניעת פגיעה בשיניים סמוכות. השתלת שיניים ביום אחד מעלה את יתרונות השתלות השיניים לרף גבוה עוד יותר, כך שביום אחד ניתן להיכנס ולצאת מהקליניקה עם פה מחויך ומלא בשיניים בוהקות אשר מתפקדות באופן מלא. להלן כל המידע בנושא זה.

השתלת שיניים ביום אחד – איך זה עובד בדיוק?
טכנולוגיית השתלים הדנטליים הלכה והשתפרה לאורך השנים עד שכיום השתלים הינם איכותיים ביותר, אינם גורמים לדלקות ואף מעודדים צמיחת עצם סביבם. גם פרוצדורת ההשתלה ביום אחד נשענת על אותם שתלים שמחליפים את שורשי השיניים הטבעיות ומעוגנים בחוזקה אל עצם הלסת. הרופא המטפל בוחן את תצלום ה-CT של מבנה הלסת של המטופל, מחליט באיזה שתל להשתמש וקובע את זווית ההחדרה הטובה ביותר.
השתל מוברג בחוזקה אל עצם הלסת ומעליו מוברגת הכותרת הזמנית, עד לאיחוי מלא של החניכיים ובדיקה שאכן בוצעה קליטה מוצלחת של השתל. ניתן לבצע טיפולי השתלת שיניים ביום אחד הן עבור שיניים בודדות והן עבור סט שלם של שיניים, כאשר השיטות הקיימות להכנת החניכיים והחדרת השתלים הינן מתקדמות בהתאם, ומבוצעות באמצעות השתלות מונחות מחשב ועוד.

השתלות שיניים ביום אחד - למי זה מתאים?
בטרם ביצוע ההשתלה בפועל על הרופא המטפל לקבל את המידע המלא אודות מצב עצם הלסת, החניכיים ובריאותו הכללית של המטופל. אם עצם הלסת צפופה דיה והיא מסוגלת לאחוז את השתל, ובמקביל מצב החניכיים של המטופל תקין ללא דלקות, אזי אפשרות ההשתלה ביום אחד הופכת לרלוונטית. יש לציין כי הפרוצדורה מתאימה במיוחד עבור סטים שלמים של שיניים ו/או עבור שיניים קדמיות בודדות. כאשר מדובר בהשלמת שיניים חסרות בחלק האחורי יותר של עצם הלסת, ניתן לבחור באופציות אחרות. חשוב להדגיש כי גם אם קיימות בעיות בצפיפות של עצם הלסת, עדיין ניתן לבצע פרוצדורות שונות (כגון הרמת סינוס) כפעולות מקדימות להשתלה ולאחר מספר חודשי החלמה לבצע את ההשתלה ביום אחד בהליך זהה.

יתרונות הפרוצדורה
בסופו של דבר, השתלת שיניים ביום אחד מציעה נוחות מרבית למטופלים שצריכים להגיע לקליניקה לטובת הטיפול פעם אחת בלבד, ובתוך מספר שעות בודדות לצאת מחויכים עם סט שלם של שיניים מתפקדות ואסתטיות. השיטה מעולה גם לסובלים מחרדה דנטלית, שכן ניתן לבצע אותה בהרדמה מלאה באופן חד פעמי ואחוזי ההצלחה שלה גבוהים ביותר. בנוסף, מאחר שהעמסת השתלים והכתרים מתבצעת באופן מיידי, שיניים בריאות סמוכות אינן נפגעות כתוצאה מחוסר מתמשך של שיניים חסרות בצדיהן.
 
במרפאת המומחים של ד"ר רחל ענר תוכלו לעבור טיפול השתלת שיניים ביום אחד שיספק תוצאות בטוחות. צוות המרפאה כולל מומחים בעלי מוניטין רב בתחום כירורגיית הפה והלסת, שיקום הפה, פריודונטיה, אסתטיקה של הפנים ועוד. כולם עובדים בשיתוף פעולה מלא על מנת לספק לכל מטופל טיפול ייחודי ורב תחומי תוך סינרגיה אמיתית בכל שלבי הטיפול. אנו מזמינים גם אתכם להצטרף לקהל לקוחותינו המרוצים ולקבל טיפולי שיניים איכותיים וברמה הגבוהה ביותר. לפרטים נוספים צרו עמנו קשר במספר 09-7423435 ונשמח לעמוד לשירותכם.

כל מה שצריך לדעת לפני השתלת שיניים


השלמת שיניים חסרות בפה היא תהליך חשוב והכרחי הנדרש כדי לשמור על בריאות הפה והשיניים הסמוכות, 
להגיע לתפקודי לעיסה טובים יותר וכמובן לשמור על מראה אסתטי יותר.


מי מתאים לעבור השתלות שיניים?
השתלות שיניים מתאימות ליישום כמעט בכל מטופל ונדירים הם המקרים שאינם מאפשרים זאת. למעשה, כאשר שן קבועה חסרה בפה, ניתן להמליץ על השתלה בכל גיל שהוא, גם אצל צעירים וגם אצל מטופלים מבוגרים מאוד.
יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת כי עישון פוגע במידה ניכרת בהצלחת קליטת השתל לאורך זמן ולכן, אם אתם מעשנים, קרוב למדי שהרופא המטפל ימליץ לכם להפסיק לעשן לפני ביצוע ההשתלה בפועל וכמובן, לאחריה. בנוסף, טרם ביצוע הפרוצדורה בפועל יש לטפל באיזון בעיות רפואיות כרוניות מאובחנות ולא מאובחנות לרבות יתר לחץ דם, סכרת לא מאוזנת, אוסטאופורוזיס, בעיות בבלוטת התריס ועוד, לפי המלצת הרופא המטפל.

בדיקות נוספות לפני ההשתלה
בדיקת המצב הרפואי אינה מספיקה על מנת לקבוע את האסטרטגיה הטיפולית המתאימה ביותר לכל מטופל. יש לקחת בחשבון כי השתלות שיניים נשענות על יכולת עצם הלסת לקלוט את השתל המוברג אליה ולשם כך עליה להיות צפופה דיה ושיהיה בה מספיק חומר.
על מנת לבדוק זאת, משתמש רופא השיניים באמצעי הדמייה בשם CT במספר ממדים. פענוח הצילום מראה את מבנה עצם הלסת, צפיפותה ואף עוזר לרופא המטפל להחליט באיזה שתל לבחור, עד לאיזה עומק לקדוח ובאיזו זווית, והאם ניתן לבצע השתלת שיניים ביום אחד או לבחור בתהליך הרב שלבי. אם אין די עצם, הרופא המטפל ימליץ על פרוצדורות מקדימות כגון הרמת סינוס.
קליניקות מתקדמות אף יציעו למטופלים את האפשרות לעבור השתלות מונחות מחשב, שבהן צילומי ה-CT נשלחים למעבדה מיוחדת לחו"ל, שמחזירה לאחר פענוח ממוחשב מעין סד מיוחד שבו מסומנות כל נקודות ההחדרה הרצויות, עם הזווית הנכונה להחדרת השתל בעצם.

כיצד אראה לאחר ההשתלה?
כאשר חסרות שיניים בודדות בפה, אין צורך בהדמיה מסובכת יתר על המידה על מנת לצפות את תוצאות הטיפול, וגורם ההפתעה אינו מהווה פקטור רציני שימנע היסוסים כלשהם לפני תחילת הטיפול.
אלא שלעתים רבות השתלות שיניים מבוצעות אצל אנשים שלהם חסרות שיניים רבות בפה, לעתים אף סטים שלמים. ובכן, דעו לכם כי באמצעות צילומי ה-CT ותוכנת מחשב ייחודית, ניתן לבצע הדמיה מדויקת של מראה הפה לאחר ביצוע השתלת השיניים גם במקרים אלה. שלב זה חשוב ביותר על מנת ששביעות הרצון של המטופל תהיה גבוהה וזוהי האפשרות שלו לשלוט על התוצאה הסופית, לבקש שינויי זווית וכל דבר אחר שיעזור לו להרגיש טוב יותר עם המראה שלו בסיום התהליך.

השתלות שיניים איכותיות הינן גולת הכותרת של מרפאת המומחים בהנהלתה של ד"ר רחל ענר. המרפאה מציעה טיפולי השתלת שיניים בשיטות מתקדמות וחדשניות ביותר, כמו גם מגוון רחב של טיפולי שיקום פה, כירורגיית פה ולסתות ורפואה אסתטית. כל הטיפולים מבוצעים ע"י צוות מומחים מורשה של משרד הבריאות, ובהתאמה אישית מושלמת תוך מתן יחס אישי חם ואדיב לכל מטופל ומטופל. לפרטים נוספים צרו עמנו קשר במספר 09-7423435 ונשמח לעמוד לשירותכם.

שתלים לחולים במחלות חניכיים

מחלות חניכיים שונות מצריכות הרבה פעמים שימוש בשתלים דנטליים, שהפכו להיות פתרון רפואי מקובל ביותר המספק למטופל שיפור משמעותי באיכות החיים. עמידותו של השתל תלויה בעיקר באיכות החיבור של השתל אל העצם, כאשר חיבור איכותי יותר מבטיח, בדרך כלל, עמידות גבוהה יותר של השתל לאורך זמן.
אנשים הסובלים ממחלות חניכים סובלים בדרך כלל גם מספיגת עצם גבוהה מסביב לשיניים, ולכן צריך היה לבדוק, האם שימוש בשתלים אצל אנשים אלה יגרום לספיגת עצם גבוהה יותר מסביב לשתלים עצמם.

מחקרים רפואיים על שתלים לחולים במחלות חניכיים
מחקרים רפואיים שעסקו בנושא בעבר מצאו, כי חיידקים שנמצאו סביב שיניים טבעיות שהיו נגועות במחלות פריודונטליות אכן עוברים גם לשתלים. מחקרים אחרים מצאו, כי יש קשר ברור בין מחלות חניכיים לבין עמידות השתלים, כאשר אצל מטופלים בעלי מחלות חניכיים השתלים היו הרבה פחות עמידים. למעשה, אצל חולים אלה שיעור הכישלון היה גבוה עד פי 8 מאשר אצל חולים בריאים, וכך הובררה המסקנה הבאה: חייבים לטפל במחלת החניכיים לפני ביצוע השתלות שיניים.
טיפול נאות במחלת החניכיים מפחית את כמות החיידקים בפה וכך מקטין את הסיכון שהם יגיעו אל השתל. בנוסף, לאנשים עם גנטיקה מסוימת יש נטייה להגיב בספיגת עצם מוגברת להימצאות של חיידקים, ולכן חשוב מאוד לבצע טיפול יסודי במחלת החניכיים לפני ביצוע ההשתלות עצמן.

תחזוקה נאותה
מלבד ביצוע השתלות השיניים במועד הנכון מבחינת מחלת החניכיים, אם יש כזאת, חשוב להדגיש כי גם תחזוקה נכונה של השתלים היא פרמטר חשוב מאוד לעמידותם. לכן, לאחר השתלת השיניים חשוב מאוד להקפיד על כללי התחזוקה שנמסרו על ידי הרופא, לרבות ניקוי נכון של השיניים ושל החניכיים, שימוש בחוט דנטלי וכמובן – הגעה לביקורת אצל הרופא בהתאם לנדרש.

לסיכום
על מנת להגדיל את הסיכוי להצלחתן של יישום שתלים לחולים במחלות חניכיים, חשוב מאוד לבצע את ההשתלה רק לאחר טיפול יסודי במחלת החניכיים, שכן ביצוע ההשתלה כאשר ישנה מחלה פעילה, תגדיל את הסיכוי לכך שהשתל לא יחזיק מעמד לאורך זמן. בנוסף, חשוב מאוד להקפיד על היגיינה אוראלית ברמה גבוהה, על מנת להפחית את כמות החיידקים בפה ואת הסיכון להתרחשותה של ספיגת עצם חריפה.

במרפאת ד"ר ענר רחל מבצעים השתלות שיניים בחולים בריאים. השתלות שיניים בחולים עם מחלות חניכיים מתבצעות רק לאחר טיפול יסודי במחלת החניכיים, על מנת להגדיל את הסיכוי להצלחת ההשתלה, היינו – לשימורו של מצבו התקין של השתל למשך תקופה ארוכה.

שתלים - שאלות ותשובות

מדוע חשוב ליצור קשר עם פריודונט לצורך השתלה לפני עקירת השן הבעייתית?
התייעצות עם פריודונט לפני העקירה יכולה לחסוך לעתים פרוצדורה כירורגית נוספת שכן במקרים רבים ניתן לבצע עקירה והשתלה מיידית תוך בניית העצם.

מהם אחוזי הצלחת קליטת השתלים?
אחוזי הצלחת קליטת השתלים הינה גבוהה ביותר ועומדת על 96%-98%.

כמה זמן עובר מרגע ההשתלה ועד שמונח על השתל כתר קבוע?
תקופת הקליטה של שתלים משתנה בהתאם למיקום השתל. בלסת תחתונה תקופת הקליטה הינה כ-3 חודשים, בלסת עליונה כ-6-9 חודשים.

אני מעשן. האם עובדה זו תפגע בסיכויי קליטת השתל?
עישון הינו אחד הגורמים הידועים לאי קליטת השתלים לכן בסמוך למועד ההשתלה מומלץ להפסיק לעשן.

האם מעבר לכישלון אפשרי קיימים סיכונים נוספים בטיפול באמצעות שתלים?
מאחר ומדובר בהליך כירורגי, הדבר טומן בחובו סיכון. עצם הפרוצדורה, הסמיכות למבנים אנטומיים שונים: כלי דם ועצבים באתר המטופל- כל אלה יכולים להוות מקור לסכנה, עם זאת, תכנון דקדקני, שימוש בהדמיה דו או תלת מממדית (CT) של האזור המנותח, הכשרה מתאימה וניסיון הרופא המטפל - יש בהם להוריד את הסיכון לרמה מינימלית וסבירה.

האם ניתן להתקין שתל ביום העקירה?
כן, במקרים רבים, כאשר מתקיימים התנאים הנאותים ניתן בו זמנית ומיידית לאחר עקירת שן להתקין שתל דנטלי. לעתים יהיה צורך באוגמנטציה (תוספת של שתל עצם מלאכותית ושימוש בממברנה) כדי לשחזר את נגע העצם הנוצר מעקירת השן. פעולה זאת אינה מסוכנת ומבטיחה הצלחה רבה בהשתלת שיניים. היא מאפשרת לחסוך בזמן על ידי קיצור תהליך הריפוי (ריפוי עקירה וקליטת השתל באותה התקופה) וכמובן הימנעות משתי התערבויות. הרופאים יחליטו אם האזור מתאים לטיפול זה!

האם ניתן להתקין כתר ביום ההשתלה (העמסה מיידית)?
כן, במצבים מסוימים ובתיאום עם רופא השיניים המטפל. ההחלטה תלויה בתנאים אנטומיים מתאימים כגון כמות ואיכות עצם הלסת, גודל ומספר השתלים שיותקנו, מצב בריאותי, סוג המנשך ועוד. אם אומנם המצב מאפשר זאת, המתרפא שנכנס למרפאת שיניים מחוסר שיניים עוזב אותה עם שיניים (שיקום זמני).

האם שתל דנטלי הינו לכל החיים?
שתל דנטלי מותקן בפה, סביבה בה חיה ומתפתחת כמות אדירה של חיידקים. שתל, כמו שן טבעית, חייב להתגונן מפני חדירה ומתקפה יום יומית של חיידקים אלה. אם תחזוקת הפה הביתית (על פי הנחיות המרפאה), והתחזוקה המקצועית (על ידי צוות השינניות אחת ל- 3 חודשים) נעשים כראוי, שתל דנטלי עשוי לשמש אותך שנים רבות. יש לזכור כי אפילו שן טבעית אינה מובטחת לכל החיים וכי שתל הוא תחליף מלאכותי הדורש הקפדה ותחזוקה מיוחדות.

האם ניתן לבצע שתל במיקום שכבר היה קיים שתל בעבר?
ניתן להתקין שתל במיקום בו בוצע בעבר שתל, אך הדבר תלוי בנזק שנגרם לרקמות התומכות. לעתים יהיה צורך בפעולה נוספת של עיבוי הרקמות הרכות והקשות (אוגמנטציה).

האם שתל דורש תחזוקה מיוחדת?
כן, כפי שוודאי ידוע לך, שתל הוא תחליף מלאכותי לשן הטבעית, ודורש הקפדה מיוחדת על היגיינת הפה. הקשר הקיים בין חניכיים לבין שתל דנטלי רגיש יותר מאשר הקשר בין חניכיים לשן הטבעית ולכן התחזוקה חייבת להיות מושלמת על מנת להגן מפני חדירת חיידקים. לאחר התקנת השתל, חובה יהיה להגיע לתחזוקה אחת ל-3-6 חודשים בהתאם למצבו הקליני של המטופל על מנת להשלים את פעולת הניקיון. ניקוי זה, מלווה במרפאתנו, בביקורת על ידי ד"ר ענר.

מהו תהליך ההשתלה ללא ניתוח?
לאחרונה מתפרסמות באמצעי התקשורת השונים מודעות והודעות על "שתלים ללא ניתוח". "שתלים ללא ניתוח" הינם תרגום משובש לצורך קידום מכירות של Flapless surgery, הפירוש המילולי של שתל לפי מילון אבן שושן הוא: לטעת או להשריש ולקבע, כך שכמובן קיים עניין ניתוחי (מעבר דרך הרקמה הרכה והקשה). בסיס הרעיון הוא התקנת השתל בטכניקה עיוורת בהגדרתה, וכמשתמע ממנה טכניקה מורכבת הדורשת תנאים אנטומיים מושלמים (גובה ועובי, וכן איכות העצם) שיאפשרו שולי בטחון רחבים למניעת נזקים וסיכונים, כמו גם ניסיון ומיומנות רבה. מרבית המקרים היום יומיים אינם מתאימים ולא מאפשרים התקנת שתלים בטכניקה עיוורת.

למה יש צורך בחתימה על טופס הסכמה לפני הפרוצדורות הכירורגיות?
טופס הסכמה נועד לוודא שהמתרפא קיבל והבין את ההסבר על כל התהליך הטיפולי והשלכותיו.

ד"ר שי דורי, ד"ר דור עברון  וד"ר עומר כהן במרפאת המומחים של ד"ר רחל ענר עוסקים בהשתלות שיניים, ומספקים שירות מקיף תוך התחשבות מלאה במצבו של המטופל ובהעדפותיו. לקבלת מידע נוסף ולהזמנת תור חייגו 09-7423435 ונשמח לעמוד לשירותכם.
Share by: