כירורגיית פה ולסת

כירורגיית פה ולסת


מהי ההתמחות בכירורגיה פה ולסתות? זוהי התמחות העוסקת בטיפולים כירורגיים באזור הראש הפנים והצוואר עקב מחלות, גידולים, פציעות, שברים ופגמים. ההתמחות אורכת כ 5 שנים ומבוצעת במסגרת מחלקה לכירורגיה פה ולסת בבית חולים. בתקופה זו המתמחה מבצע סבבי התמחות במחלקות כירורגיה כללית, א.א.ג., הרדמה, טיפול נמרץ ופלסטיקה.

אילו טיפולים מבוצעים במרפאה פרטית בקהילה ואילו במסגרת המחלקה בבית חולים?
הטיפולים שמבוצעים במרפאה פרטית בקהילה הינם: עקירות, עקירות כירורגיות, עקירות שיני בינה, עקירות שיני בינה כלואות, השתלות דנטליות, אוגמנטציות והשתלות עצם, ביופסיות, ועוד.

מהי עקירה כירורגית לעומת עקירה רגילה?
עקירה רגילה ניתן בצע כאשר כותרת השן שלמה וניתנת לסילוק בפעולה כירורגית פשוטה. עקירה כירורגית מבוצעת כאשר יש חסר נרחב של הכותרת ויש צורך בהפשלה של החניכיים ואף פנוי העצם לצורך עקירה מלאה של שורשי השן.

מתי נדרשת עקירה כירורגית לשיני בינה כלואות?
שיני בינה הן שיניים טוחנות שלרוב הינן האחרונות לבקוע לחלל הפה. כאשר בקיעת שן הבינה היא במנח תקין והמשכי לקשת השיניים בפה וכן מתאפשר לשמור על היגיינת הפה וניקוי טוב סביבה מומלץ להשאירה בפה. יחד עם זאת, פעמים רבות שיני הבינה נמצאות או בוקעות במנח לקוי, באופן חלקי (שן כלואה חלקית) או לא בקעו כלל (שן כלואה באופן מלא) ועלולות לגרום לנזק ניכר לעצם, לחניכיים ואף לשיניים הסמוכות. 

ד"ר שי דורי, מומחה לכירורגיית פה ולסתות: "בקיעה של שן בינה יכולה להיות מלווה בכאב מקומי באזורים האחוריים של הלסת, נפיחות פנימית או חיצונית, הפרשת מוגלה, הגבלה בפתיחת הפה – לצד תופעות נוספות. במצבים חמורים עשוי להופיע אף חום סיסטמי עקב דלקת הנוצרת סביב שן הבינה". עקירת שן בינה כלואה היא טיפול ניתוחי של ממש. לניתוח זה קיימות מספר תופעות לוואי אפשריות, בדרגות חומרה שמשתנות ממטופל אחד לשני, כגון כאב, נפיחות, הגבלה בפתיחת הפה, שטף דם תת עורי (סימן כחול) ועוד. תופעות אלה בדרך כלל חולפות לאחר כעשרה ימים. סיבוכים בעקבות ניתוח עקירת שיני בינה כלואות קיימים בשכיחות נמוכה עד נמוכה מאוד. הסיבוכים כוללים עיכוב בריפוי (מכתשית יבשה), שבר של שורש שן הבינה ופגיעה בעצב הלסת – עצב שנותן את התחושה לשפה ולסנטר. משמעותה של פגיעה בעצב זה היא אובדן תחושה באזורים אלה. לפיכך יש להקפיד כי הרופא המנתח הוא בעל ההכשרה המתאימה לכך. עדיף כי המנתח יהיה מומחה מורשה מטעם משרד הבריאות לכירורגיה של הפה והלסתות".

במצבים אלו מומלץ להתייעץ עם רופא השיניים לגבי אפשרויות טיפול ובמידת הצורך לעקור את שיני הבינה. ככל שהמטופל צעיר יותר כך העקירה קלה יותר. עקירת שיני בינה כלואות דורשת ניסיון מתאים ומומלץ לבצע את העקירה ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסתות.

מה ניתן לעשות כאשר שורשי שן הבינה נמצאים בסמיכות לעצב הלסת?
במצבים בהם חושדים בסיכוי גבוה לפגיעה בעצב הלסת התחתונה עקב סמיכות רבה בין שורשי שיני הבינה לבין העצב אשר עובר בתוך עצם הלסת התחתונה (עצב אחד בכל צד) , ניתן לבצע קיטום חלקי של כותרת השן (Coronectomy), עקירת אזור הכותרת בלבד והשארת אזור השורשים במקומו במטרה להקטין את הסיכון לפגיעה עצבית. יש לציין כי גם לפרוצדורה זו יש סיכונים וסיבוכים אפשריים בדומה לעקירה כירורגית מלאה והיא מתאימה כטיפול אפשרי במספר מוגבל של מקרים.

במרפאה של ד"ר ענר מבצע ד"ר שי דורי את כל הטיפולים בתחום כירורגיית פה ולסת, לרבות עקירות, ביופסיות ויעוץ לסתות ומפרקים, באמצעות הציוד המתקדם ביותר ותוך מתן יחס אישי למתרפא. לקבלת מידע נוסף אודות הטיפולים השונים ולקביעת תור חייגו 09-7423435 או צרו עמנו קשר דרך האתר, ונדאג לחזור אליכם בחיוך.
Share by: